Tidsplan i Microsoft Project

Tidsplaner kan laves i mange forskellige værktøjer, hvor de mest typiske nok er MS Project og Excel. Generelt anbefales det at bruge Excel til de mindre og de mellemstore projekter, da de fleste jo har det i forvejen som en del af office pakken.

Dog kommer Excel hurtigt til kort når det gælder større tidsplaner. Der er det nemmere at lave tidsplan i Microsoft Project, da MS Project både har bedre styring af afhængigheder og langt bedre ressourcestyring og rapportering.

Hvis du har et mindre projekt og vil bruge excel, så kan du komme godt i gang med vores gratis skabelon her.

Er du interesseret i et kursus i projektledelse?
Kurset foregår 100% online, koster kun 4495kr inkl. moms og du kan starte allerede i dag.

Læs mere

Dertil er Microsoft Project bare bedre til at vise tidsplanerne grafisk og er funktionelt meget stærkere. Det betyder dog samtidig at det kan være en udfordring at lave tidsplan i Microsoft Project, netop på grund af alle de disse funktioner og omfattende muligheder for styring af tidsplanlægningen.

Mange af funktionerne er ligeledes unødvendige for langt de fleste brugere og særligt hvis man bare ønsker et værktøj til at lave sin tidsplan i.

MS Project er og vil dog være et foretrukkent værktøj til tidsplaner når man har lært hvordan MS Project bruges effektivt.

Eksempel tidsplan i Microsoft Project