Projektplan

En projektplan er det centrale dokument i projektopstarten.

Projektopstarten dækker fra det tidspunkt, hvor business casen er godkendt, til projektet er klar til at gå i gang med produktionen. En projektplan indeholder de overvejelser, der gøres, inden projektet slippes løs, og udgør derfor en meget væsentlig del af fundamentet for projektets succes.

Generelt er det en fase med høj aktivitet for projektlederen, hvor der er mange bolde i luften, der alle skal lande fornuftigt, inden projektet er klar til at starte.
Det er desværre også en fase, som mange projekter bruger for lidt tid på, da det ikke umiddelbart giver værdi at lave denne form for planlægning.
Dertil vil man gerne i gang med at løse projektets formål.
Det kan derfor være fristende bare at springe let og elegant hen over denne fase.

Er du interesseret i et kursus i projektledelse?
Kurset foregår 100% online, koster kun 4495kr inkl. moms og du kan starte allerede i dag.

Læs mere

Det er dog en stor fejltagelse, og som de fleste skarpe projektledere har erfaret, er det ofte et dårligt fundament, der er årsag til fejlende projekter.
Det kunne være indhold, der er for dårligt beskrevet, for tynd organisation, urealistiske estimater osv.

En projektplan kan ved første blik virke som et omfattende dokument at lave, inden man reelt set er kommet i gang. Det handler dog ikke så meget om dokumentet, som faktisk bare er stedet, hvor resultaterne fastholdes på tekstform og til fremtidig reference.

Det handler om at køre projektet i en retning, hvor sandsynligheden for succes er højst.

Man kunne godt bare tage en chance og så vælge en sandsynlig vej uden forarbejdet og dermed spare omkostningerne til projektplanen.

Det vil dog svare til at vælge retning med dårligt syn, og er det den start man ønsker for sit projekt?