Målsætninger i projektet kan give høj effektivitet

Team work med målsætningerProjekt målsætninger er gavnlige, men tænker du over hvor stor en forskel det faktisk kan gøre med de rigtige målsætninger og kommunikation?

I de projekter hvor vi har oplevet den højeste effektivitet, har der været en række af fællestræk.

Ét af disse fællestræk har været at alle projekterne havde et højere formål end bare at kode et eller andet produkt eller at lave feature X.

Et konkret eksempel på sådan et højere formål, er fra et projekt, Elektronisk Patient Journal (EPJ) til Region Midtjylland.

Vi var på leverandørsiden og vi skulle igennem nogle temmelig store leverancer for at det første hospital kunne tage EPJ i brug. I dette tilfælde var det Randers Regionshospital der som det første hospital skulle tage en stor del af EPJ i brug.

Det var stort og første gang i Danmark at så stor en del skulle tages i brug. Hospitalet havde naturligvis mange krav til løsningen de skulle tage i drift, hvilket naturligvis er helt fair. Ingen har lyst til behandling med halv defekt IT-system 🙂

Så der skulle nås rigtig meget arbejde inden en given dato og tallene så egentlig ikke for godt ud..

Er du interesseret i et kursus i projektledelse?
Kurset foregår 100% online, koster kun 4495kr inkl. moms og du kan starte allerede i dag.

Læs mere

Målsætninger blev præsenteret for projektet

Men så lavede den daværende ledelse noget af det bedste og mest effektiviserende jeg længe har set, nemlig at fortælle historien om fyrtårnet ”Randers” og forklarede hvorfor det var et altafgørende mål for at få succes med den elektroniske patient journal. ”Randers” blev gjort til en brændende platform og vi arbejdede for at klinikerne i Randers kunne få succes med EPJ. De fokuserede ikke på at alle var nød til at arbejde 40+ timer om ugen i gennemsnit for at nå det, men på at vi skulle levere kvalitet til Randers.

Det er jo egentlig en lille ting, men aldrig før har jeg set folk arbejde så hårdt og effektivt sammen.

Der var et større formål med arbejdet. Og ja, det var hårdt. Men det var også sjovere.

EPJ’en blev leveret som aftalt, i aftalt tid og kvalitet samt fik succes i Randers. Det var virkelig imponerende.

Hvilke målsætninger fortæller du om på dit eller jeres projekt?