Ændringsstyring

Ændringsstyring sker i alle projekter. Det kan være mindre ændringer eller store ændringer.

Men uanset hvad, så vil der opstå ny viden og erkendelser, som projektet skal kunne håndtere.

Denne nye viden er en god ting, da man er blevet klogere på et område. Det giver typisk bedre resultater og i sidste ende et bedre resultat for projektet som helhed. Men det kan ødelægge alle projektets gode hensigter, som står skrevet i løsningsbeskrivelser og tidsplaner, som allerede er produceret.
Det kan gøre, at projektet bliver nød til at lave noget om eller helt at nytænke projektet.

Derfor er der også en modvilje mod ændringer og ændringsstyring i projektet, da de jo er forstyrrende for den boble, man ellers lige havde lavet. Desværre er det sådan med ændringer i projektet eller forandringer, at hvis man ikke styrer dem, så vil de styre en.

Er du interesseret i et kursus i projektledelse?
Kurset foregår 100% online, koster kun 4495kr inkl. moms og du kan starte allerede i dag.

Læs mere

Projektet bliver derfor også nemmere, hvis man accepterer de forandringer, der kommer. Det vil sige, at man finder sig til rette med, at tidsplanerne igen skal laves om, og at projektets indhold alligevel ikke helt blev som forventet. Det er, som med så meget andet inden for projektledelse, en balance mellem at fastholde en retning i projekter og at reagere på forandringer.

Det er nemlig også vigtigt, at man ikke overreagerer på forandringer for så at bruge tiden på at få projektet til at skifte retning. Det er blandt andet det som ændringsstyring tager sig kærligt af, bare på en struktureret måde.

Projekter, der ofte skifter retning, vil blive forvirrende og vil have svært ved at producer et godt resultat eller opnå en god effektivitet. Det vil svare til at skulle lave et koncentreret stykke arbejde, hvor man lige blev forstyrret hvert fem min. Det nedsætter effektiviteten.